The Music and Show Kids

ER ZIJN GEEN LEEFTIJDSGRENZEN BIJ EXCELSIOR: HIERDOOR IS DE JEUGDAFDELING NIET MEER ACTIEF.

Hartverwarmend
Op 11 mei 1951 is bij Excelsior Rotterdam een jeugdband opgericht. Op dit moment wordt muziek gemaakt op snare-troms, bekkens en grote trom, trompet, trombone, bariton, alt saxofoon, dwarsfluit en piccolo.
De jongens en meisjes spelen populaire muziek die bij hun leeftijdgenoten veel succes oogst. Je kunt merken dat muziek maken hun lust en leven is. Ook menig volwassene geniet van een optreden van de jeugd en vindt dat hartverwarmend.

Een graag geziene gast
The Music and Show Kids treden met hun muziek op bij concoursen, het inhalen van lopers van avondvierdaagsen, voor winkelcentra, etc. De meeste optredens zijn in de regio Rotterdam of elders in Nederland. Hoogtepunten zijn het Nationale Jeugdconcours in Vlissingen en het voorprogramma van de Nationale Taptoe in Ahoy. Een enkele keer wordt opgetreden in België of Duitsland en ook daar zetten ze hun beste beentje voor.

Zelf muziek (leren) maken
Drumfanfare Excelsior Rotterdam wil alle jongens en meisjes de kans bieden om muziek te maken. Geen ervaring met het maken van muziek mag geen drempel zijn, evenmin als de kosten. Voor de jongens en meisjes is een speciaal lessysteem om muziek te leren maken. Op de pagina Informatie staat onder opleidingen hoe dat wordt gerealiseerd (klik hier).
Omdat lopend muziek gemaakt moet worden, wordt ook aandacht besteed aan het marcheren. Op de repetitieavond wordt iedereen zowel muziek als lopen geleerd. Iedereen is daardoor de totale repetitietijd aanwezig in het repetitiegebouw.

Andere activiteiten
De opzet van de vereniging is dat de jongens en meisjes niet alleen muziek (leren) maken, maar ook vrienden met elkaar worden. De repetitietijd is daarvoor te kort zodat ook andere activiteiten als een discoavond, Sinterklaasmiddag of dergelijke worden georganiseerd. Hoogtepunt is het jaarlijkse kampweekend dat meestal gehouden wordt in één van de korte schoolvakanties.