Pietenband

Het feest van Sinterklaas
Elk jaar zijn er weer kloppende kinderharten en verwachtingsvolle kindergezichtjes als Sinterklaas in ons land is. Sinterklaas wordt geholpen door vele soorten pieten zoals bezorgpieten, strooipieten en muziekpieten. De pietenband van drumfanfare Excelsior Rotterdam helpt Sinterklaas als muziek nodig is. Uiteraard speelt de pietenband alleen maar bekende en herkenbare Sinterklaasliedjes ( zie Informatie – Muziekrepertoire). Die muziek verhoogt de feestvreugde en de stemming bij kleine en grote mensen.

Optreden Pietenband
De pietenband speelt bij Sinterklaasfeesten van bedrijven (Glencore, Scania, etc.), in winkelcentra in het hele land en soms bij een intocht. Bij de Kameraadjes van Feyenoord hebben ze de afgelopen jaren zelfs met beroepsartiesten als Sipke Jan Bousema en de Hermes House Band opgetreden.
Maar ook op basisscholen, scholen van voortgezet onderwijs en in zorgcentra hebben ze met hun muziek bijgedragen aan de feestvreugde.
Zolang Sinterklaas in Nederland is, wonen de muziekpieten op een vast adres in Rotterdam. Met auto’s gaan ze naar een optreden waar ze de auto’s zo dicht mogelijk willen parkeren bij de plaats waar ze moeten spelen.

Tijd van spelen Pietenband
Muziekpieten kunnen niet onafgebroken spelen; ze moeten na enige tijd (circa drie kwartier) iets kunnen drinken en bijkomen van de muzikale inspanning. En hoewel de muzikanten echte kindervrienden zijn, rusten ze graag uit in een aparte ruimte voordat ze verder gaan spelen. Omdat de muziekpieten naast muziek maken ook ander werk hebben, treden ze in principe doordeweeks niet op. Maar op 5 december kan met een kleinere bezetting wel gespeeld worden. Op vrijdagavond, de hele zaterdag en zondag zijn ze wel beschikbaar.

Wilt u online voor de Pietenband een offerte aanvragen klik hier of een optreden boeken? klik hier

Huisbezoek Sinterklaas met muziekpieten
Sinterklaas kan in de week voor 5 december kinderen ook thuis bezoeken. Een hele Pietenband maakt veel geluid en daarom brengt Sinterklaas bij huisbezoek maar twee of drie muziekpieten mee. Soms zijn er erg veel vragen voor huisbezoek door Sinterklaas. Daardoor kan Sinterklaas niet altijd zelf op huisbezoek komen. Maar gelukkig zijn er genoeg pieten en dan stuurt Sinterklaas drie muziekpieten.

Omdat te bepalen of er genoeg tijd is voor een huisbezoek wil Sint graag weten wanneer en hoe laat het bezoek moet zijn. Daarom heeft hij een formulier met vragen opgesteld (klik hier) dat hij ingevuld toegestuurd wil krijgen.