Mixxed Up

VEELZIJDIG
De jongste afdeling van Excelsior Rotterdam is op 22 november 2012 opgericht. Het is een amusementsorkest dat zittend muziek speelt en zorgt voor een swingende invulling van een lokaal festival, een huwelijks- of personeelsfeest, het muzikaal opluisteren van een receptie (van bedrijven), een spetterende gala-avond bij organisaties of een koffieconcert in tehuizen. Voor hun optreden heeft het orkest een stroomvoorziening nodig.

SAMENSTELLING
De bezetting van Mixxed Up bestaat uit:

  • De ritmesectie: drumstel, basgitaar, keyboard en percussie. De ritmesectie is de motor/aandrijving, zorgt voor een constant tempo en het grootste deel van het swingeffect van de band.
  • De trompetsectie: met een ‘lead’ trompettist die de hoge noten speelt en een tweede trompettist die veelal de sologedeeltes speelt.
  • De saxofoonsectie: baritonsax, altsax en tenorsax. De saxofoonsectie komt in nagenoeg alle arrangementen permanent voor als soort van rode draad in de melodie.
  • De brasssectie: bastrombone en tenortrombone en tweestemmige baritons. Met hun lagere, warme klank zijn zij de aanvulling en soms tegenhanger van de trompetsectie.

MUZIEKSTIJL
Mixxed Up speelt in hoofdzaak populaire, speciaal gearrangeerde, muziek. Het orkest heeft een gevarieerd repertoire met muzieknummers zoals Children of Scanchez van Chuck Mangione.  De muziek wordt met een warme, sfeervolle klank en een goede dynamiek ten gehore gebracht. U kunt dat echter zelf het beste beoordelen door een optreden mee te maken. Neem daarvoor contact met ons op.

CONTACT
U kunt een -vrijblijvende- offerte voor een optreden aanvragen klik hier of een optreden boeken klik hier

Spreekt de muziekstijl u aan en wilt u zelf dat soort muziek spelen, meldt u dan aan door het aanmeldingsformulier in te vullen klik hier en dat daarna te versturen.