Musicband

DE SHOWBAND IS OP DIT MOMENT NIET MEER ACTIEF: ER WORDEN GEEN MARSMATIGE OPTREDENS MEER VERZORGD

Veelzijdig
De Showband treedt stilstaand en lopend over kleine afstanden op. De muziek wordt gespeeld met een instrumentarium dat bestaat uit een ritmesectie (snare-troms, bekkens en grote trom) en blazerssectie (piccolo, trompet (1e en 2e stem), saxofoons (alt, tenor en bariton), trombone (1 stem), bariton (1e en 2e stem) en sousafoon)
De band neemt u muzikaal mee op reis met film- en TV melodieën, afgewisseld door bekende evergreens en internationaal populaire muziek. Veel muziek die in de loop der jaren is gespeeld (te beluisteren bij Informatie – Muziekrepertoire ) is dan ook te vinden in top 100 lijsten. Daarbij mag de sound van Drumfanfare Excelsior, dankzij de speciaal geschreven arrangementen, uniek en eigentijds genoemd worden.

Populair
In het blauwe kostuum heeft de band de afgelopen jaren vele optredens verzorgt. Zo hebben inwoners van België, het eiland Jersey, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, het eiland Sicilië en Denemarken met hen kennis gemaakt.
Maar ook in Nederland is de groep voor allerlei evenementen gevraagd. Naast muzikaal opluisteren van braderieën, deelname aan taptoes, opening van bedrijven, bloemencorso’s en dergelijke, is bekendheid verkregen door optredens in het mediapark in Hilversum en met artiesten als Anita Meyer, Frans Bauer en de 3J’s in sportpaleis Ahoy. Ook is meegewerkt aan theatervoorstellingen in de schouwburg in Rotterdam-Zuid, Rotterdam-centrum en het Nieuwe Luxor theater.

Bekijk bij optredens waar u de band kunt zien en horen of – nog veel leuker- neem contact met ons op en boek deze fantastische band.

Wilt u online een offerte aanvragen klik hier of een optreden boeken? klik hier

Muzikale verrassing
Drumfanfare Excelsior Rotterdam is een harmonieus geheel tijdens een marsje, in een schouwburg of een muzikale verrassing op een bedrijfsfeest of een toeristisch evenement. De vereniging biedt u een compleet programma dat op een door u gewenste wijze kan worden ingepast in of aangepast aan uw evenement. Verras uw publiek of uw gasten op een muzikaal cadeau!

Zelf muziek (leren) maken

Drumfanfare Excelsior Rotterdam wil iedereen de kans bieden om muziek te maken. Wel of geen ervaring met het maken van muziek mag geen drempel zijn, evenmin als wat u kunt betalen. Op de pagina Informatie staat onder opleidingen hierover meer (klik hier).