Themagroepen

HALLOWEEN
Halloween is een feest dat in Nederland steeds vaker wordt gevierd. Vooral voor kinderen is het prachtig om als spook of op een andere manier verkleed, in een optocht door hun wijk te lopen. En zoals bij veel feesten, krijgt een optocht meer aandacht en wordt leuker als daar muziek bij klinkt.
Drumfanfare Excelsior Rotterdam treedt daarom ook op tijdens Halloween. Uiteraard gebeurt dat in een bij dat griezelfeest passende kleding.

Muziek
Kinderen die met Halloween met lampionnen door de wijk of voor snoep langs de deuren gaan, zingen soms een Sint Maartenliedje maar de meeste kinderen kennen die muziek niet. Andere speciale, griezelige, muziek voor een optocht met verklede kinderen is er niet. Drumfanfare Excelsior Rotterdam speelt bij optreden voor Halloween daarom gewone herkenbare populaire muziek.

WONDERE WERELD
Meestal in de laatste maand van een jaar verandert menige binnenstad in een “wonderland” met sfeervolle kramen, ijspret en andere gezellige activiteiten. Bij een “wonderland” horen sprookjes, en kleine kinderen denken dan al gauw aan kabouters en elfen.
De muzikanten van Drumfanfare Excelsior Rotterdam passen zich aan die gedachte aan door een bijpassend kostuum te dragen.

Muziek
Over sprookjes zijn voor kleine kinderen weinig specifieke liedjes beschikbaar. Een enkel melodietje is te weinig om tijdens een optreden te (blijven) spelen; er zou dan steeds dezelfde muziek te horen zijn. Bij optreden in een kostuum van kabouters en elfen wordt daarom gewone herkenbare populaire muziek gespeeld.

Wilt u voor een groep online een offerte aanvragen klik hier of een optreden boeken? klik hier