Bij een optreden moet een speaker een tekst hebben om de groep aan te kondigen. Het staat elke speaker vrij om op basis van informatie op deze website zelf een tekst samen te stellen. Als handreiking bieden wij de volgende speakertekst voor:

Show- & Marchingband:
Al vele jaren zijn professionaliteit en originaliteit het kenmerk van het korps dat nu voor u gereed staat. Hun visitekaartje hebben zij al vaak afgegeven en was een garantie voor kwaliteit waardoor zij van Duitsland tot Engeland en van Denemarken tot Sicilië een graag geziene gast waren.

Het korps neemt u muzikaal mee op sleeptouw met film- en TV melodieën, afgewisseld door bekende evergreens en internationaal populaire muziek. Het korps treedt bij veel evenementen op met als motto: “Wij brengen mensen met onze muziek in een vreugdevolle stemming”.

Drumfanfare Excelsior Rotterdam brengt u een mengeling van succesvolle muziek en hoopt dat na afloop hun motto door u wordt onderschreven.

Caribbean band:
Een Hollandse verrassing in tropische verpakking. Dat kun je wel zeggen van de band die in hun kleurige kostuum nu voor u gaat optreden. Zij willen u muzikaal meenemen naar oorden zoals we die kennen van plaatjes met witte stranden en wuivende palmen. Kenmerk is swingende ritmes, sfeervolle muziek en vrolijke feesten waarbij harten sneller gaan kloppen en de neiging ontstaat om vrolijk mee te gaan dansen.

Tijdens een muzikale cruise met ritmes, exotische klanken en verschillende muziekstijlen speelt de band voor u muziek uit Latijns Amerika. Daarbij kan Hollandse nuchterheid uiteindelijk plaats maken voor temperamentvolle muzikaliteit en amusement.

Laat u verrassen door gevoelige muziek die door Drumfanfare Excelsior Rotterdam met passie wordt gespeeld en als doel heeft om plezier te brengen en u te herinneren aan zwoele nachten en swingende carnavalsfeesten.

TMaSK:
Voor u staan The Music and Show Kids van Drumfanfare Excelsior Rotterdam, kinderen van 8 tot en met 14 jaar.

Zij gaan voor u optreden met muziek die zij zelf hebben uitgekozen uit de veelheid van muzieknummers die er voor kinderen is.

The Music and Show Kids zijn vastberaden hun beste beentje voor te zetten, om u te laten genieten van wat ze de afgelopen maanden hebben ingestudeerd. Uit hun prestatie zal blijken hoeveel plezier zij zelf hebben in het maken van muziek en brengen van een show.

Graag vragen wij uw aandacht en applaus voor The Music and Show Kids van Drumfanfare Excelsior Rotterdam.

Mixxed Up:
Mixed Up is in november 2012 gestart door leden en oud-leden van Drumfanfare Excelsior Rotterdam. Al snel werd de groep aangevuld met enthousiaste mannen en vrouwen van buiten de vereniging.
Mixxed Up is een stageband gebaseerd op een big band bezetting. Dit betekent dat de bezetting bestaat uit een ritmesectie met naast een drumstel een gitaar en keyboard, en een blazerssectie met koper- en rietinstrumenten. Daardoor kan Mixxed Up een afwisselend repertoire van muzieknummers met een warme, sfeervolle klank ten gehore brengen.

Meestal speelt Mixxed Up speciaal voor hen gearrangeerde nummers muziek uit het pop- en musicalrepertoire . Maar voor speciale gelegenheden kan ook stemmige muziek gespeeld worden evenals meezingers en vrolijke muziek om van feestelijke evenementen een echt knalfeestje te maken. Voor ons hebben ze uit dit brede scala aan mogelijkheden een passende selectie gemaakt.

Wij geven Mixxed Up graag de gelegenheid dat aan u te laten horen.

Overige muziekgroepen:

Bij evenementen waarbij de Pietenband, Sinterklaasband, Kerstband of een Themagroep optreedt, is meestal geen speaker die de groep aankondigt. Voor deze muziekgroepen is daarom geen tekst opgesteld. Mocht u toch een tekst van ons willen hebben, dan kunt u daarvoor de bandmanager telefonisch bellen via 0165 544311 of een mail te sturen via bandmanager@drumfanfare-excelsior.com